Casus: Machinefabriek de Kort bepaalt de strategie met OneCNC

05 oktober

Nadat Machinefabriek De Kort investeerde in nieuwe machines zijn zij overgestapt naar OneCNC. Eigenaar Wim de Kort was snel om zodra hij bekend werd met de mogelijkheden van de CAD/CAM software. Inmiddels beschikt De Kort over zes freesmachines, vijf (conventionele) draaibanken en wordt de strategie met OneCNC bepaald.

 

 

Gegarandeerde kwaliteit

In 1977 is Machinefabriek de Kort B.V. opgericht en sinds 1990 zijn ze te vinden op industrieterrein Ekkersrijt in Son. De toeleverancier maakt met een fijn vakkundig team fijnmechanische onderdelen voor diverse industrieën. “Mede dankzij OneCNC kunnen wij garant staan voor de kwaliteit van ons eindproduct, zowel in enkelstuks als grote series.”

Mede dankzij OneCNC kunnen wij garant staan voor de kwaliteit van ons eindproduct, zowel in enkelstuks en grote series.” – Eigenaar Wim de Kort


Nieuwe CAD/CAM software

Eigenaar Wim de Kort was al jaren fan van Tensor en volgens de metaalbewerker was dit hét systeem. Na jaren van hard werken en geld verdienen kwam Wim tot inzicht dat het allemaal anders moest. Er werd geïnvesteerd in nieuwe machines en gekeken naar andere CAD/CAM software. Daarom kwam Pieter van Hooff op bezoek in Son. Pieter verkocht zowel Tensor als OneCNC. Daarom kon hij een goede vergelijking geven van de CAM/CAM systemen en de mogelijkheden van OneCNC toelichten. Na een op demonstratie op maat was Wim snel om, OneCNC it is!

“OneCNC is een perfect Nederlandstalig CAD/CAM pakket wat we al in de offertefase inzetten om de bewerkingstijd en -strategie te bepalen.” – Wim de Kort van Machinefabriek De Kort.

Alle bewerkingsprogramma’s in OneCNC

Hoogwaardige producten worden nu dagelijks geproduceerd op geavanceerde machines en alle bewerkingsprogramma’s maakt De Kort in OneCNC. “Een perfect Nederlandstalig CAD/CAM pakket wat we al in de offertefase inzetten om de bewerkingstijd en -strategie te bepalen. Op de pc kan je alles voorbereiden en testen, voordat je het naar de machine stuurt. De operator kan de programma’s op de OSP3000 besturing van Okuma nog verder finetunen, maar hoeft geen proefstukken meer te maken. Zo kunnen we de spil maximaal benutten.”

Van 3D model tot product met OneCNC in een handomdraai. Dankzij OneCNC en het geavanceerde machinepark is Machinefabriek de Kort “Taking precision to the next level!”

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van OneCNC? Neem contact op met CNC Totaal, de exclusie reseller van OneCNC in BeNeLux.
CNC Totaal is kennispartner voor toekomstgerichte makers! Daarom delen wij graag CNC tips en casussen via onze marketingkanalen. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en volg ons via de CNC Totaal LinkedIn pagina om op de hoogte te blijven.
Vind je dit artikel interresant?
DelenShare on facebookShare on LinkedInShare on TwitterShare to mailShare via WhatsApp