Casus: UPP vindt programmeur bij kennispartner CNC Totaal

05 oktober

United Pipeline Products (UPP) is vanuit één productie- en verkooplocatie in Nederland met zes bedrijven internationaal actief in de water-, energie-, olie- en gasindustrie. UNI-Coupling B.V. is een van deze zes bedrijven en heeft voor haar buiskoppelingen specifieke onderdelen nodig. UPP zocht hiervoor een programmeur en vond CNC Totaal als kennispartner.

Eigen producten vervaardigen

Door de benodigde onderdelen niet meer uit te besteden maar zelf te maken bespaart marktleider UPP inkoopkosten. Maar wat is de beste manier om de producten efficiënt te kunnen draaien en frezen? Dit technische vraagstuk kwam al snel naar boven. In de zoektocht naar een op maat gemaakte oplossing is CNC Totaal gevraagd om te ondersteunen om de onderdelen in eigen beheer te programmeren en produceren.

“Om flexibel te zijn en geen grote hoeveelheden onderdelen op voorraad te hoeven leggen, hebben we besloten om deze onderdelen in eigen beheer te gaan produceren. Nu kunnen we makkelijker inspelen op de opdrachten die wij van onze klanten krijgen. We zijn zo niet afhankelijk van levertijden en bestel hoeveelheden” – Marc Saris van United Pipeline Products.

 

Draaibank programmeren

 

UPP maakte al gebruik van geavanceerde technologieën en productiemethoden om constante verbeteringen te waarborgen. Om de onderdelen van de buiskoppeling inhouse te maken heeft CNC Totaal advies gegeven over welke metaalbewerkingsmachine het beste hiervoor kon worden aangeschaft. Na de aankoop van een Goodway draaibank lag er vervolgens bij CNC Totaal de uitdaging om de draaibank te programmeren zodat de onderdelen in ruime mate van de machine konden afkomen.

“Dit project hebben wij in 8 uur op locatie afgerond. We hebben een stabiele basis neergezet zodat de klant structureel kan verder optimaliseren” – Joris Seinhorst van CNC Totaal.

 

 

Optimaal productieproces

In overleg hebben de CAD/CAM Engineers van CNC Totaal op locatie een op maat gemaakte oplossing geboden. Als eerste is er een stabiel proces neergezet waarbij de Goodway draaibank is afgestemd op de producten. Vervolgens is het productieproces verder geoptimaliseerd om het maximale eruit te halen. Van begin tot eind heeft CNC Totaal 8 uren nodig gehad om de producten te programmameren en de machine in te stellen.

“CNC Totaal denkt mee met de klant en is een prettige partij om mee samen te werken.”
– Marc Saris van United Pipeline Products.

 

Wilt u meer informatie over het optimaliseren van uw product en/of productieproces? Neem contact op met CNC Totaal voor meer informatie en een op maat gemaakte oplossing.
CNC Totaal is kennispartner voor toekomstgerichte makers! Daarom delen wij graag CNC tips en casussen via onze marketingkanalen. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en volg ons via de CNC Totaal LinkedIn pagina om op de hoogte te blijven.
Vind je dit artikel interresant?
DelenShare on facebookShare on LinkedInShare on TwitterShare to mailShare via WhatsApp